„Alce Nero“ ekoloģiskas cieto kviešu lazanjas plāksnes - izgatavotas tikai no ekoloģiskiem, Itālijā audzētiem cietajiem kviešiem. Īpaša procesa laikā makaronu virsma tiek padarīta raupja, tādēļ tie ļoti labi uzsūc mērci. Makaronus žāvē zemā temperatūrā, ļaujot saglabāt kviešos visas vērtīgās vielas.
-
Bez olām.
-
Olbaltumvielu avots.
-
Bez sāls.
Lazanjas pagatavošana ar rikotu un spinātiem:
Iemērciet lazanjas plāksnes nelielā daudzumā ūdens, lai tās neliptu, un vāriet sālsūdenī apmēram 5 minūtes. Pēc tam izņemiet tās un novietojiet uz kokvilnas auduma tā, lai loksnes nepieskartos viena otrai. Sagatavojiet bešamela mērci (500 ml). Nomazgātus, svaigus spinātus uz dažām minūtēm iemērciet sālītā, verdošā ūdenī, pēc tam izņemiet laukā no ūdens, nosusiniet un sasmalciniet. Sasmalcinātus spinātus sajauciet ar 500 g rikotas un 75 g rīvēta siera, pievienojiet nedaudz muskatrieksta, sāls un visu samaisiet. Cepšanas formas apakšā pievienojiet nedaudz iepriekš sagatavotās bešamela mērces un pēc tam uzklājiet lazanjas plākšņu slāni, virsū - rikotas un spinātu mērci, apkaisiet nedaudz ar rīvētu sieru. Turpiniet likt kārtas tādā secībā, pēdējo slāni pabeidziet ar bešamela mērci un rīvētu sieru. Virsū varat pievienot vēl dažus sviesta gabaliņus. Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 35 minūtes, līdz augšdaļa ir skaisti brūngana. Pēc cepšanas atstājiet atdzist. Gatavojot ar nevārītām lazanjas plāksnēm, lazanja jācep 40 minūtes.
Sastāvdaļas: ekoloģiski cieto kviešu mannas putraimi, ūdens.
Satur glutēnu, kā arī var saturēt sojas daļiņas.
Uzturvērtība (100 g) – 1474 kJ/351 kcal: tauki 1.5 g (no tiem piesātinātās taukskābes 0.4 g), ogļhidrāti 72 g (no tiem cukuri 2.5 g), šķiedrvielas 2.9 g, olbaltumvielas 11 g, sāls 0 g.