Prosas pārslām piemīt viegi saldena garša ar patīkamu aromātu. Lieliski piemērotas brokastu pārslu maisījumu, putru, plācenīšu, kēksu, maizes un saldu sacepumu pagatavošanai.
Demeter” kvalitāte - iegūtas biodinamiskajā lauksaimniecībā. Piemērotas vegāniem. Garantēti nesatur lipekli (glutēnu).
Sastāvdaļas: pilngraudu prosas pārslas*. * biodinamiskā lauksaimniecība. Lauksaimniecība ES (skat. uz iepak.).
100 g vidējā uzturvērtība: 1530 kJ / 364 kcal, tauki 3,9 g, tostarp piesātinātie 0,9 g, ogļhidrāti 68,8 g, tostarp cukuri 1,6 g, šķiedrvielas 3,9 g, olbaltumvielas 10,6 g, sāls 0,01 g.
Recepte. Prosas putra. 2 personām: 100 g prosas pārslu, 500 ml ūdens, šķipsna sāls, šķipsna kanēļa, šķipsna vaniļas, 100 g saldā krējuma, 1 ēadmk. medus. Prosas pārslas iemaisa vārošā ūdenī. Noņem no uguns. Katlā ar vāku putrai ļauj 10 minūtes uzbriest. Pievieno saldo krējumu, sāli, kanēli, vaniļu un saldina ar medu. Iemaisa saldo krējumu, sāli, kanēli, vaniļu un saldina ar medu. Putra būs gaisīga, ja saldo krējumu pirms tam saputos putukrējumā, un vislabāk garšos kopā ar svaigiem sezonas augļiem.