Recepte: bezglutēna linsēklu un topinambūru cepumi

Publicēts 08.07.2021 |  Lasīts 3612 reizes | 

Topinambūrs satur inulīnu un tā ir dabas dāvana cukura līmeņa normalizēšanai cilvēka organismā. Te recepte veselīgiem cepumiem!

Cepumi nebūs ļoti saldi (ja gribas saldus, jāpievieno vairāk saldinātājs vai, piemēram, dateles), vidēji cieti un ar nelielu topinambūru piegaršu.
 
Sastāvdaļas:
 
30g topinambūru milti vai pulveris;
60g ksilitols;
1 tējk. kanēlis;
1/2 tējk. soda.
 
Vienkārša pagatavošana:
 
1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas.
2. Iemaisa mitrās sastāvdaļas, izveido mīklas bumbu un atpūtina mīklu ledusskapī ~30 minūtes.
3. Starp cepampapīriem izrullē mīklu 1-3 mm biezumā, izspiež vēlamās cepumu formas.
4. Cep 10-15 min. 180C grādos. Cepumi jāpieskata, ātri var apdegt.
5. Cepumus pilnībā atdzesē.
 
Lai labi garšo!
 
 
Paldies par recepti @trenereinka
 

Atslēgvārdi: topinambūru cepumi,
      Salidzini.lv logotips      Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2024    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu