-
Nerafinēta un nav dezodorēta.
-
Brīnišķīgs aromāts. Izmantojama ēdiena gatavošanai un ķermeņa kopšanai.
-
Lieliska un droša eļļa cepšanai, piemērota cepšanai augstā temperatūrā.
-
Piemērots vegāniem.
Kokosriekstu eļļa lieliski aizstāj hidrogenētus taukus, piemēram, margarīnu (to ražo, izmantojot metāla katalizatorus, kuru atlikumi, tāpat kā transtaukskābju, var atrasties izstrādājumā). Tiem, kam rūp holesterīns, kokosriekstu eļļa var būt lielisks sviesta aizstājējs.
Gatavojot ēdienus ar kokosriekstu eļļu, iespējams sajust kokosriekstu dabisko aromātu, lai arī specifisku garšu tā ēdieniem nesniedz. Tādēļ tā der gan saldu, gan arī nopietnāku ēdienu gatavošanai (bet vislabāk – pankūku cepšanai). Garšvielas kļūst īpaši izteiktas, ja tās pakarsē kokosriekstu eļļā, tieši tādēļ austrumu virtuvē šī ir visiecienītākā eļļa.
Svaigos kokosriekstus nomizo, sasmalcina un žāvē, tad ar mehānisko paņēmienu uzmanīgi izspiež un izfiltrē eļlu. Pateicoties rūpīgajai ražošanas metodei, brīnišķīgā eļļas garša saglabājas ilgu laiku.
Temperatūras ietekmē eļļas īpašības nemainās, līdz 25 °C tā ir cieta. Uzglabāt istabas temperatūrā; ledusskapī sacietē. Burciņā ar aizskrūvējamu vāciņu.
Sastāvdaļas: ekoloģiska kokosriekstu eļļa.
Uzturvērtība (100 g) – 3367 kJ/819 kcal: tauki 91 g (no tiem piesātinātās taukskābes 86 g, mononepiesātinātās 4 g, polinepiesātinātās 1 g), ogļhidrāti 0 g (no tiem cukuri 0 g), olbaltumvielas 0 g, sāls 0 g.