Dabīgs uztura bagātinātājs bez smaržas un garšas - šķīstoša šķiedrviela, kas tiek iegūta dabīgas fermentācijas procesā. Labi šķīst, nezaudē savas īpašības plašā skābuma un temperatūru diapazonā. Tiek izmantoti, gatavojot miltu izstrādājumus bez glutēna un ar zemu ogļhidrātu saturu, lai mīkla turētos kopā, bet mērcēs - biezumam. Palīdz saglabāt vienmērīgu produkta konsistenci.
Produkts ir neaizstājams lielākajā daļā recepšu ar zemu ogļhidrātu saturu: maizei, pīrāgiem, kūkām, vafelēm un daudzām citām. Ksantāna sveķi palīdz saturēt kopā visas sastāvdaļas, piešķir mīklai elastību un stingrību. Tos ir jāpievieno ļoti mazā daudzumā - lielākajai daļai recepšu pietiek vien ar pusi tējkarotes.
Kā arī šo produktu var izmantot mājas kečupa, sinepju, majonēzes, jogurta, želejas un pat saldējuma pagatavošanai.
Masa: 100 g
Sastāvs: ksantāna sveķi.
Uzturvērtība 100g produkta: Enerģētiskā vērtība: 203 kcal/ 832 kJ Tauki: 0,2 g Piesātinātās taukskābes: 0,1 g Ogļhidrāti: 78,1 g no tiem cukuri: <0,1 g Šķiedrvielas: 62,2 g Olbaltumvielas: 3,3 g Sāls: 0,9 g
Ražots: Ķīna