Bāzēta uz rapšu eļļas bāzes.
Auksti spiesta, filtrēta augu eļļa satur maksimāli daudz taukos šķīstošu, bioloģiski aktīvu vielu. Tāpēc tās lietošanas laiks, atbilstoši ES normatīviem, ir noteikts ne ilgāks kā 6 mēneši. Savukārt, pieminēto bioloģiski aktīvo vielu klātbūtne eļļā, būtiski paaugstina tās lietošanas vērtību.
Lietošana veselībai: Čilli eļļa uzlabo asinsriti, aktivizē gremošanu. Eļļa tiek lietota, arī kā prettārpu līdzeklis. Čilli eļļa paaugstina organisma vitalitāti. Arī pārtikas produktiem pievienoto čilli eļļu iespējams "uzsildīt" iekšējos orgānus, pēc ilgstošas atrašanās mitrumā un aukstumā. Mūsdienu medicīna iesaka čilli kā pretsāpju līdzekli. Tas mijiedarbojas ar perifēro nervu sistēmu, kas sūta sāpju signālus uz smadzenēm, un tādējādi neitralizē tos. Sāpes kājās skar aptuveni pusi no visiem diabēta pacientiem. Čilli eļļa palīdz mazināt smagas galvassāpes. Pētījumi, kas veikti Indijā un ASV ir parādījuši, ka čilli, lietots mazos daudzumos, pazemina holesterīna līmeni, tātad var tikt izmantojams kā profilakses līdzeklis sirds un asinsvadu slimībām. Pavisam neseni pētījumi liecina, ka čilli lietošana var palīdzēt apturēt prostatas vēža attīstību.
Lietošana kulinārijā: Čilli eļļu var lietot kā marinādi. Dienvidaustrumāzijā to izmanto salātu gatavošanā. Tāpat čilli eļļu var izmantot, kā piedevu gatavojot zupas un mērces.
Eļļas saturs: Čilli eļļa satur E un A vitamīnus. A vitamīna satura ziņā tā var konkurēt ar burkāniem. Eļļa ir bagāta ar kāliju, kalciju, fosforu, magniju, dzelzi. Nelielos daudzumos satur nātriju un cinku. „galvenais triecienspēks” čilli ir kapsaicīns (satur 20 reizes vairāk nekā paprika).