Kā pagatavot gardus kēksiņus - bez glutēna, laktozes, olām - un bez tipiskās turku zirņu piegaršas?
Lūk recepte viegli pagatavojamiem kēksiņiem, kas lieliski garšos kā našķi vai, piemēram, brokastīs, vislabāk tajā pašā dienā. Kēksi sanāk vidēji mitras un irdenas konsistences, bez taukvielām, ne īpaši saldi, bez turku zirņu garšas. Kēksus var cept atsevišķās porcijās vai kā vienu veselu kēksu.
Nepieciešams:
150 g
ksilitols + 250g ūdens (samaisi, kamēr izšķīst ksilitols) vai 150 g jebkurš cits šķidrais saldinātājs,
Pagatavošana ir vienkārša:
1. Liek kombainā nosusinātus turku zirņus, ksilitola šķīdumu, linsēklu olas, zemesriekstu sviestu, sodu, cepamo pulveri, sāli, vaniļas ekstraktu. Blenderē vairākas minūtes, kamēr ir viendabīga, diezgan šķidra konsistence (ja bieza, pielej vēl ūdeni).
2. Masu ielej bļodā, iemaisa kokosriekstu skaidiņas, rīsu miltus, auzu pārslas un šokolādes gabaliņus. Mīkla būs vidēji bieza.
3. Cep kēksu formiņās vai kā vienu veselu uzkarsētā 180 grādu cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, kamēr virspuse zeltaini brūna.
4. Improvizējiet! Lai labi garšo!