Recepte: pašcepta maizīte ar vērtīgām uzturvielām

Publicēts 21.01.2018 |  Lasīts 2884 reizes | 

Pašcepta maizīte - garšīga, veselīga un bagāta ar vērtīgām uzturvielām, turklāt viegli pagatavojama.

 
Norādītie sastāvdaļu daudzumi ir piemēroti kukulīša izcepšanai metāla formā 11x26cm.
 
Mēram izmantota glāze 250 ml.
 
Sastāvdaļas:
 
2 glāzes Doves Farm BIO speltas kviešu smalko miltu;
1 glāze Doves Farm griķu miltu;
1 glāze Verival BIO auzu kliju;
2/3 glāzes Verival BIO čia sēklu vai Verival BIO rupji maltu linsēklu;
3 ēdamkarotes Verival BIO ķirbju sēkliņu;
2 tējkarotes Verival BIO vīnakmens cepamā pulvera;
4 tējkarotes Kalna Smīdes BIO meža ziedu medus;
2 ēdamkarotes Verival BIO olīveļļas;
2,3 glāzes Ecomil BIO mandeļu piena vai Naturgreen BIO sojas piena. Var izmantot govs pienu.
 
Pagatavošana:
 
1. Sajaukt visas sausās sastāvdaļas (izņemot sēkliņas);
2. Pievienot eļļu, medu (ja medus biezs, sajaukt ar ūdeni vai pienu, lai būtu šķidra konsistence), siltu pienu;
3. Samīcīt mīklu. Mīklai jābūt ne pārāk šķidrai un ne pārāk cietai, bet "pufīgai". Ja tā pārāk cieta, pievienot vēl siltu pienu;
4. Piejaukt sēkliņas un vēlreiz samīcīt.
5. Apklāt ar dvieli un atstāt uz 15 - 30 min.
6. Kamēr mīkla atpūšās, ieklāt formas apkašējā daļā cepampapīru un nosmērēt ar eļļu formas sānu malas un cepampapīru;
7. Uzkarsēt cepaškrāsni līdz 230 grādiem.
8. Mīklu ielikt formā un ar nazi krusteniski iegriezt, lai virspusē neveidotos plaisas.
9. Likt cepeškrāsnī un cept 30 min. 230 grādu temperatūrā, pēc tam vēl 30 min. 160 grādu temperatūrā.
 
Visas sastāvdaļas atrodamas:
"Lavandas" eko veikalā Elizabetes ielā 25, Rīgā un www.lavandas.lv (ar piegādi visā Latvijā).
 
Lai labi garšo!

Atslēgvārdi: maizei,
      Salidzini.lv logotips      Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2024    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu