Kad kārojās kādu saldu našķi, kas vienlaicīgi ir gan garšīgs, gan veselīgs. Tas īpaši patiks tumšās šokolādes un kokosriekstu cienītājiem. Lielisks deserts ballītēs vai garda uzkoda filmu vakaros!
Vajadzēs:
šķipsna sāls
1/2 tējkarote kokosriekstu eļļa
1 ēd. k. kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
Bļodā sajauc kokosriekstu miltus ar kokosriekstu skaidiņām, sāli un vaniļu. Ja vēlas maigāku tekstūru, pusi no kokosriekstu skaidiņām var sasmalcināt virtuves kombainā (derēs arī kafijas dzirnaviņas).
Izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno līdz ar 5 ēdamkarotēm kļavu sīrupa sausajām sastāvdaļām.
Visu rūpīgi sajauc un mīca ar rokām, kamēr mīkla turas kopā stingrā masā.
Ja šķiet, ka mīkla pārāk drūpoša, pievieno vēl vienu ēdamkaroti kļavu sīrupa. Ar rokām veido stingras bumbiņas (vai citu formu pēc vēlēšanās), novieto uz ar cepampapīru izklātas virsmas (vai silikona paplātes) un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Tikmēr salauž šokolādi gabaliņos un ūdens peldē izkausē. Pievieno 1/2 tējkaroti kokosriekstu eļļas, visu rūpīgi samaisa. Kad kokosriekstu trifeles sastingušas, pa vienai iemērc kausētajā šokolādē, lai visa trifele noklāta. Notecina lieko šokolādi izmantojot dakšu vai konditorejas karoti un novieto atpakaļ uz cepampapīra. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un ievieto ledusskapī vēl uz 30 minūtēm.
Uzglabā ledusskapī 2-3 dienas. Trifeles lieliski garšos gan uzreiz no ledusskapja, bet vislabākā garša būs, kad brītiņu pastāvējušas istabas temperatūrā.
Padoms:
Veselīgam proteīna našķim var pievienot kādu proteīna pulveri ar neitrālu garšu. Vegāniskai versijai izvēlas, piemēram, The Beginnings rīsu proteīna pulveri. Lieto 1-2 ēdamkarotes.
Lai labi garšo!
Paldies par recepti Dainai Bogdanovai.