Kas ir džekfrūts un ko ar to darīt?

Publicēts 13.08.2018 |  Lasīts 7792 reizes | 

Džekfrūts jeb Indijas maizes koks ir zīdkoka dzimtas augs, tā augļi ir vieni no lielākajiem pasaulē. Atkarībā no gatavības pakāpes mainās augļa tekstūra un garša. Jauniem, zaļiem džekfrūtiem ir gaļai līdzīga tekstūra. Auglis iegūst garšu tikai, kad tam pievieno garšvielas. Bagātīgi satur šķiedrvielas, ļoti maz taukus un kalorijas.

Džekfrūts īpaši ir iecienīts vegānu un veģetāriešu vidū, jo to var izmantot gaļas vietā dažādās receptēs. 

Pie mums pieejami 2 veidi:

  • džekfrūta augļu mīkstuma gabaliņi ar garšvielām;
  • konservēti džekfrūta gabaliņi sālsūdenī.

Ko ar tiem darīt? Pavisam vienkārši!

Džekfrūta augļa mīkstuma gabaliņi ar garšvielām

Iepakojumā ir 200 g džekfrūta augļu mīkstuma un 10 g garšvielu maisījuma. 
 
Pagatavošana: augļu mīkstumu liek 25 minūtes marinēties kopā ar garšvielām un 2 ēdamk. eļļas. Cep augu eļļā, uz vidējas uguns vismaz 10 minūtes – līdz vēlamajam brūnumam. 
 
Tālāk to vari izmantot plovam, mērcēm un kā piedevu rīsiem, makaroniem, dārzeņiem, salātiem, kebabam, picai u.c. ēdieniem.
 
 
 
Pagatavošanai gatavi džekfrūta gabaliņi ar jūras sāli un laima sulu. Lieliski noderēs salātiem, sviestmaizēm un, protams, picai, ko izmēģinājām arī mēs. Šajā receptē džekfrūts lieliski aizvieto marinētu gurķi vai gaļu.
 
 
Lai labi garšo!
 

Atslēgvārdi: džekfrūts,
      Salidzini.lv logotips      Visa-mastercard   VerifiedByVisa   Mastercard-Securecard
Lavandas.lv © 2024    Jebkuru materiālu pārpublicēšana bez Lavandas.lv atļaujas stingri aizliegta.

uz augšu