Veselīga un garda kūka bez pievienota cukura, sviesta un miltiem. Nav jācep. Ļoti viegla un gaisīga. Zemeņu vietā var izmantot citas ogas - mellenes, avenes vai upenes.
Pagatavošanai nepieciešama kūkas veidne ar noņemamu malu. Sastāvdaļu daudzums ir paredzēts formai ~ 23 cm pa diognāli.
Sastāvdaļas pamatnei:
Sastāvdaļas pildījumam:
Pagatavošana:
1. Dateles sasmalcina vai samīca. Pievieno Smalko musli un ar samitrinātām rokām kārtīgi samīca vienveidīgā masā. Izklāj vienmērīgi, izlīdzinot kūkas veidnē.
2. Veidnes noņemamo malu izklāj ar cepampapīru.
3. 15g želatīna pārlej ar aukstu ūdeni (ūdens daudzums, kā uz iepakojuma), uzbriedina.
4. Zemenes sablenderē ar medu (medus nepieciešams šķidrs). Sadala masu divās daļās.
5. Uzbriedināto želatīnu liek uz plīts un karsē maisot līdz tas kļūst šķidrs un caurspīdīgs. Pievieno pusi zemeņu masas. Samaisa un lej veidnē, kā otro kārtu. Liek ledusskapī uz 1 h.
6. 15g želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina.
7. Krēmsieram pievieno grieķu jogurtu, Sukrin saldinātāju un maisot karsē līdz masa kļūst bieza un krēmīga.
8. Uzbriedināto želatīnu liek uz plīts un maisot karsē līdz tas kļūst šķidrs un caurspīdīgs. Pievieno krēmu, samaisa un lek kā trešo kārtu veidnē. Liek ledusskapī uz 1h.
9. Atlikušos 15g želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Liek uz plīts un karsē maisot līdz tas kļuvis šķidrs un ceurspīdīgs, pievieno atlikušo zemeņu masu, samaisa un lej formā kā ceturto kārtu. Liek ledusskapī uz 2h.
10. Garnē ar atkausētām Cietais rieksts mellenēm, zemenēm vai citām ogām.
Lai labi garšo!