Arktikas palija (Latīniski: Salvelinus Alpinus) ir lašu dzimtas zivs. Palijas gaļas uzturvērtība ir augstāka nekā lašiem un varavīksnes forelēm. Tā nepieder pie treknajām zivīm, to gaļa ir diētiska, satur mazāk tauku, bet vairāk proteīna (līdzīgi kā tuncim).
Oscar's Fish Arktikas palija ir audzēta Islandē, barota ar dabiskas izcelsmes barību no jūras sīkajiem krabīšiem. Tā ir ar Šveices labaratorijā IMOswissAG izsniegtu kvalitātes sertifikātu. Palijas augšana netiek stimulēta ar medikamentiem vai augšanas hormoniem, turklāt visā tās augšanas ciklā ir izslēgta ĢMO (ģenētiski modificēti organismi) klātbūtne.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
-
spinātus liek cepamtraukā, kurš izsmērēts ar olīveļļu;
-
apslaka ar "Amino" piedevu, apkaisa ar pipariem un sasmalcinātiem ķiplokiem, visu samaisa;
-
vienā malā liek virsū Arktikas palijas fileju, kuru apkaisa ar "Sprinkle" garšvielām un citronu piramīdpārslu sāli;
-
otrā malā "iesit" olas un pārkaisa ar pipariem;
-
liek cepeškrāsnī un cep 160 grādos 20 - 25 min;
-
gatavu pārslaka ar svaigi izspiestu citrona sulu un diedzētiem zaļumiem;
-
pasniedz ar jogurta mērcīti.
Oscar's Fish zivis var iegādāties "Lavandas", Elizabetes 25, Rīgā.
Lai labi garšo!