Polenta ir kukurūzas putra, ko gatavo no kukurūzas miltu mannas. Polenta nesatur glutēnu un tajā ir arī salīdzinoši daudz dzelzs, cinks, fosfors un magnēzijs, kā arī ogļhidrāti, kas palīdz samazināt glikozes līmeni. Tā lieliski garšo kopā ar zaļumiem un sieru. Lūk, recepte ļoti vienkārši pagatavojamai biezputrai, kas labi garšos kā brokastīs, tā pusdienās.
Sastāvdaļas 1 porcijai:
50 g Verival bio kukurūzas manna (polenta);
30 g svaigi spināti;
30 g Fetas siers;
1 tējkarote Verival bio olīveļļa;
sāls, pipari (pēc garšas).
Pagatavošana:
-
kukurūzas mannu iesakām vispirms nedaudz apgrauzdēt sausā pannā (bez eļļas vai taukiem). Tas noņems sīvumu un padarīs biezputru irdenāku;
-
kukurūzas mannu vāra ūdenī attiecībā 1:4 līdz gatavībai;
-
gatavai biezputrai pievieno eļļu un garšvielas;
-
spinātus smalki sagriež un iemaisa biezputrā;
-
Fetas sieru sasmalcina un pārkaisa biezputrai (vai iemaisa).
Lai labi garšo!