Sastāvdaļām par mēru tiek ņemta tējkarote, ēdamkarote un glāze:
Sastāvdaļas:
1 glāze pilngraudu speltas kviešu milti;
1 glāze Verival bio auzu klijas;
1 glāze diedzēti auzu graudi (var izmantot citus diedzētos graudus - kviešu, miežu...);
2 ēdamkarotes ar kaudzi ceļtekas pulveris (psyllium);
4 tējkarotes Verival bio vīnakmens cepampulveris;
2 ēdamkarotes Spice House bio ķimenes;
2 ēdamkarotes Spice House bio tomātu pārslas;
2 ēdamkarotes Verival bio maltas linsēklas;
3 ēdamkarotes Smalkais muslis ar sēklām;
+ citas garšvielas - pēc izvēles;
~2 glāzes vājpiena kefīra (mēs izvēlamies Lazdonas 0,5%);
2 ēdamkarotes Verival bio olīveļļa;
2 ēdamkarotes bērzu sīrups (var izmantot medu).
Pagatavošana:
visas sausās sastāvdaļas rūpīgi samaisa. Pirmajā kefīra glāzē iejauc bērzu sīrupu jeb medu un olīveļļu. Lej klāt sausajai masai. Kefīra daudzumam jābūt tādam, lai mīkla nebūtu šķidra, bet ļoti stingra un mīcāma ar roku.
Gatavo mīklu liek atpūsties uz 30 - 40 min.
Tikmēr sakarsē cepeškrāsni uz 230 grādiem.
Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, ieeļļo. Veido kukulīti un iegriež ar nazi krustu, lai maizīte nesaplaisā.
Cep 30 min. 230 grādu temperatūrā, tad 30 min. 160 grādu temperatūrā.
Mums garšo, lai garšo un izdodās arī Tev!