Kaņepju sēklas ir vērtīgs uzturvielu avots, jo to sastāvā ir plašs aminoskābju spektrs, šķiedrvielas un arī vērtīgās, neaizvietojamās taukskābes - Omega 3 un Omega 6!
Sirds un asinsvadu veselībai. Neaizvietojamās taukskābes Omega 3 un Omega 6 rūpējas par sirds un asinsvadu veselību un palīdz stiprināt imunitāti. Kaņepju sēklu eļļas sastāvā esošās neaizvietojamās taukskābes un E vitamīns palīdz saglabāt asinsvadu sieniņu elastību, veicina holesterīna līmeņa un asinspiediena normalizēšanos!
Sievietes veselībai un skaistumam. Kaņepju sēklu eļļas sastāvā esošā gamma-linolēnskābe labvēlīgi ietekmē sievietes pašsajūtu menstruāciju un menopauzes laikā, kā arī palīdz mazināt premenstruālā sindroma izpausmes. šī vērtīgā taukskābe rūpējas arī par sejas un ķermeņa ādas veselību. Tā uzlabo sausas un jūtīgas ādas stāvokli, uzlabo ādas elastību un mitrināšanas procesus, tādējādi aizkavējot ādas novecošanos un grumbiņu veidošanos! Gamma-linolēnskābe aktivizē kalcija uzsūkšanos no zarnu trakta, stiprinot kaulu sistēmu, matus un nagus!
Kaņepju sēklu eļļa var būt viens no neaizvietojamo taukskābju avotiem, ko lietot grūtniecības laikā un pēc tam arī bērna zīdīšanas periodā. Turklāt gamma-linolēnskābe var palīdzēt mazināt grūtniecības laikā bieži raksturīgo šķidruma aizturi organismā.
Lietošana: Kaņepju sēklu eļļai ir tumši zaļa krāsa, maiga sēkliņu garša un aromāts. 15 ml (1 ēdamkarote) kaņepju sēklu eļļas spēj nodrošināt cilvēka organismu ar tam nepieciešamo neaizvietojamo taukskābju diennakts devu. Līdz ar to kaņepju sēklu eļļu var izmantot gan kā eļļu uztura bagātināšanai, lietojot pa 1 ēdamkarotei dienā, gan kā kulinārijas eļļu pie salātiem, putrām, biezzupām, to garšas un uzturvērtības papildināšanai.
Šo eļļu nedrīkst karsēt!