Sastāvs: satur pat līdz 90% nepiesātināto taukskābju, no kā ~55% veido polinepiesātinātās taukskābes (α-linolēnskābe, linolēnskābe, oleīnskābe, eikozēnskābe), brīvo taukskābju daudzums 0.5-2.5%, joda skaitlis ~105 g I2/100 g, pārziepjošanas skaitlis 188 mg KOH/g
Veselībā: Samazina kardiovaskulāro slimību risku, saglabā centrālās nervu sistēmas un acu veselību Eļļa palīdz cīnīties ar psoriāzi, ekzēmu Samazina holesterīna un glikozes līmeni asinīs. Sitosterols samazima holesterīna līmeni. Eļļā esošais holesterīns ir svarīgs, lai nodrošinātu virkni organisma funkciju šūnu līmenī Aizsargā pret kognitīvām saslimšanām, piemēram, demenci un Alcheimera slimību un acu slimībām. Eļļa palīdz cīnītie ar psoriāzi un ekzēmu
Eļļa varētu izsaukt alerģijas cilvēkiem, kam ir alerģija pret sinepēm, bet šādi gadījumi nav dokumentēti
Kulinārijā: eļļa piemērota cepšanai, tās dūmošanas punkts ir +246°C (salīdzinājumam - olīveļļai un kokosriekstu eļļai +176°C)