Auksti spiesta, filtrēta augu eļļa satur maksimāli daudz taukos šķīstošu, bioloģiski aktīvu vielu. Tāpēc tās lietošanas laiks, atbilstoši ES normatīviem, ir noteikts ne ilgāks kā 6 mēneši. Savukārt, pieminēto bioloģiski aktīvo vielu klātbūtne eļļā, būtiski paaugstina tās lietošanas vērtību.
Lietošana veselībai: Piemērota dzimumveselības uzlabošanai vīriešiem un organisma stiprināšanai grūtniecēm un mātēm bērna zīdīšanas periodā, kā arī palēnina novecošanās procesus, veicina smadzeņu darbību, uzlabo ēstgribu un gremošanu un treknu ēdienu pārstrādi, lieto novājēšanai un organisma atjaunināšanai.
Lietošana kosmētikā: Tai piemīt barojoša, mīkstinoša, reģenerējoša iedarbība uz ādu. Valriekstu eļļa atjauno ādas ūdens - lipīdu barjeru, izlīdzina reljefu, nomierina ādu pēc sauļošanās. Lieto ārīgi īpaši jūtīgu ķermeņa zonu masāžai. Eļļu rekomendē lietot arī acu kopšanai, lūpu un krūšu kopšanai.
Lietošana kulinārijā: Valriekstu eļļa ir eļļa gardēžiem. Raksturīga īpatnēja patīkama garša un smarža. Lieto kā garšvielu ceptiem kulinārijas izstrādājumiem un dažām mērcēm, kā arī salātu dressingiem un pievieno eļļām ar maigu garšu lai padarītu to asāku. Izmanto kā „fināla eļļu „ pirms pasniegšanas apsmidzinot grilētas zivis un steiku. Lieto gatavojot makaronu ēdienus. Svaigi gatavotus makaronus iegremdē valriekstu eļļas un garšvielu maisījumā.
Eļļas saturs: Satur lipīdus, vitamīnus: E( alfa tokoferolu), K . Omega 3, omega 6 taukskābes, fitosterolus.