Ķiploki ir viena no populārākajām garšvielām ne vien latviešu virtuvē, bet arī viena no pasaules populārākajām garšvielām. Kaltētām ķiploka granulām ir ļoti spēcīga, izteikta, apetīti rosinoša garša un aromāts. Ķiploku granulas ir laba alternatīva cilvēkiem, kam negaršo svaigi ķiploki vai arī ja mājās nav pie rokas svaigi ķiploki. Tās var pievienot visiem ēdieniem, kur nepieciešams svaigais ķiploks. Garšas intensitātes ziņā gan var būt atšķirība, jo kaltētas ķiploku granulas ir koncentrētāks produkts, lietojams mazāk, taču lieliski uzlabos ēdiena garšu, piešķirot tam nelielu asumiņu un nedaudz pikantu garšu un aromātu. Ļoti labi smalkās ķiploku granuliņas iederas maltās gaļas ēdienos, piemēram, kotlešu maltās gaļas sastāvā.
Ķiploku granulu pielietojums ir ļoti plašs, līdzīgi svaigiem ķiplokiem tās uzlabo ļoti daudzu un dažādu ēdienu garšu. Ķiploku granulas pievieno zupām, mērcēm, dārzeņiem, sautējumiem, kariju un stir-fry ēdieniem, pesto, itāļu virtuves ēdieniem, piemēram, pastas mērcēm, picas pārkaisīšanai, gaļas
marinādēm, salsām, tzatziki mērcei. Ķiploka granulas labi sader ar sīpoliem, ingveru, baziliku, kurkumu, dažādiem zaļumiem, pupiņām, spinātiem, ka arī ar vistas un cūkas gaļu, jūras veltēm. Ļoti labi papildina un uzlabo arī tomātu, bazilika, čili, sīpolu un ingvera garšas un aromāta buķeti.
Sastāvs: ķiploki.
Izcelsmes valsts: Ķīna.