Koriandra sēklas ir viena no visnoderīgākajām garšvielām virtuvē, jo tās lieliski sader gandrīz ar ikvienu garšvielu kombināciju gan saldos, gan arī sāļos ēdienos.
Saldajiem ēdieniem – kūkām, biskvītiem, ābolu pīrāgiem un citiem augļu desertiem koriandra sēklas nevajadzētu pirms lietošanas apgrauzdēt. Veselas koriandra sēklas labi garšo vistas gaļas sautējumos, tās labi papildina kariju un jūras velšu ēdienus. Koriandra sēklas ir dažādu garšvielu maisījumu sastāvā, arī garšvielu maisījumos, ko izmanto tažīnēs gatavotiem ēdieniem (Tažīnes ir sautējamie trauki ar skurstenīti, ko plaši lieto Marokas virtuvē).
Koriandra sēklas ieteicams samalt īsi pirms lietošanas un neuzglabāt ilgstoši sasmalcinātā veidā, jo tās ļoti ātri zaudē aromātu. Lai marinēti gurķīši izdodas kraukšķīgi, marinādei vēlams pievienot koriandra sēklas.
Sastāvs: koriandra sēklas
Izcelsmes valsts: Itālija