Nevienam jau nav noslēpums, ka griķi izceļas ar īpatnējo garšu un smaržu, ir lieliski uzturvērtību piegādātāji mūsu organismam. Tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu, tajos ir 3 reizes vairāk dzelzs, 2 reizes vairāk kālijs un magnijs nekā citos graudaugos. Bet aminoskābju griķos ir gandrīz tikpat daudz, cik ir gaļā un zivīs.
Vai zināji, ka to dabīgā krāsa ir zaļa, nevis brūna, kā ierasts, jo tie netiek karsēti. Tieši tādēļ tie ir “dzīvi”, saglabājot daudz vairāk (līdz 30%) vērtīgas īpašības, salīdzinot ar parastajiem griķiem. Un šie griķi ir arī dīgtspējīgi.
Bieži dzirdam klientus jautājot, kā pagatavot zaļos griķus, lai tie būtu irdeni? Pirms griķu gatavošanas tos var apcept, tad tie būs aromātiskāki un līdzināsies veikalos nopērkamajiem griķiem. Tos vārot, jāievēro proporcijas – viena daļa griķu un divas daļas ūdens. Kad viss ūdens ir iesūcies griķos, katlu var ņemt nost no uguns.
Var saturēt glutēnu.
100g produkta satur: enerģētiskā vērtība 1398kJ / 331kcal, tauki 2,3g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,1g; ogļhidrāti 62,6g, tostarp cukuri 1,31g; šķiedrvielas 10,2g; olbaltumvielas 9,4g; sāls 0g.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.