Nevienam jau nav noslēpums, ka griķi izceļas ar īpatnējo garšu un smaržu, ir lieliski uzturvērtību piegādātāji mūsu organismam. Tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu, tajos ir 3 reizes vairāk dzelzs, 2 reizes vairāk kālijs un magnijs nekā citos graudaugos. Bet aminoskābju griķos ir gandrīz tikpat daudz, cik ir gaļā un zivīs.
Vai zināji, ka to dabīgā krāsa ir zaļa, nevis brūna, kā ierasts, jo tie netiek karsēti. Tieši tādēļ tie ir “dzīvi”, saglabājot daudz vairāk (līdz 30%) vērtīgas īpašības, salīdzinot ar parastajiem griķiem.
Griķu milti ir labs aizstājējs kviešu miltiem. No tiem var gatavot maizi, smalkmaizītes, cepumus un cept pankūkas. Savukārt rupjāka maluma griķu miltus var izmantot panēšanai (gan gaļas, gan zivju ēdieniem), tas piedos ēdienam lielisku, neparastu garšu.
Var saturēt glutēnu.
100g produkta satur: enerģētiskā vērtība 1398kJ / 331kcal, tauki 2,3g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,1g; ogļhidrāti 62,6g, tostarp cukuri 1,31g; šķiedrvielas 10,2g; olbaltumvielas 9,4g; sāls 0g.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.