"Bauck Hof" ekoloģiskas, nesmalcinātas auzu pārslas bez glutēna. Auzas audzē un pārstrādā vidē, kurā nav celiakiju izraisošā glutēna. Katru partiju testē laboratorijā ar kontrolētu glutēna garantiju <20 ppm glutēna.Satur daudz tiamīna, dzelzs, šķiedrvielu. Ļoti maz sāls.
Auzām ir neitrāla, maiga garša, tās rada sāta sajūtu. Tās ir nerafinētas, pilngraudu (ar klijām un dīgļiem) pārslas. Auzas ieteicams pakāpeniski iekļaut bezglutēna diētā. Brokastu putrai, sausajām brokastīm, plāceņiem, cepumiem u.c. Piemērotas vegāniem.
Auzu pārslas ir bagātas ar nešķīstošām šķiedrvielām - beta-glikānu: 1 porcija (50 g) satur apmēram 2 g. Beta-glikāni palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs. Lai iegūtu pozitīvu efektu, dienā jāuzņem vismaz 3 g beta-glikānu no auzām, auzu klijām, miežiem, miežu klijām vai no šiem beta-glikānu maisījumiem. Svarīgi ievērot daudzveidīga un sabalansēta uztura lietošanu un veselīgu dzīvesveidu.
Sastāvdaļas: ekoloģiskas auzu pārslas bez glutēna.
Uzturvērtība (100 g): Enerģētiskā vērtība 1560 kJ/370 kcal Tauki 6,7 g t. sk. piesātinātie 1,1 g Ogļhidrāti 60 g t. sk. cukuri 0.8 g Šķiedrvielas 9,7 g Olbaltumvielas 13 g Sāls 0,01 g Tiamīns (B1 vitamīns) 0,56 mg (51 % NRV) Dzelzs 4,44 mg (32 % NRV)
NRV – uzturvielu atsauces vērtība.
Tiamīns palīdz uzturēt normālu enerģijas maiņu, nervu sistēmas darbību, psiholoģisko funkciju un sirds darbību.
Dzelzs palīdz uzturēt normālu sarkano asinsķermenīšu un hemoglobīna veidošanos, skābekļa pārnešanu organismā un imūnsistēmas darbību.
Riboflavīns palīdz mazināt nogurumu un tā sajūtu. Veic konkrētu funkciju šūnu dalīšanās procesā.