Biodinamiski, bioloģiski audzētu griķu pārslas bez lipekļa (glutēna).
Riekstainā garša padara griķu pārslas plaši pielietojamas – piemēram, brokastu pārslu maisījumu, putru, plācenīšu un maizes pagatavošanai. Piemērotas vegāniem.
Pagatavošana:
50 g griķu pārslu, 50 g smalkas bezglutēna auzu pārslas, 400 ml piena (vai sojas dzēriena), ½ rīvēta ābola, 1 tējk. agaves biezsulas vai medus pēc garšas. Katlā ieber pārslas un ielej pienu. Uzvāra un maisot turpina vārīt uz mazas uguns apm. 2-3 minūtes, līdz iegūst vajadzīgo konsistenci. Sarīvē ½ ābola un iemaisa putrā. Pēc gaumes saldina ar agaves biezsulu vai medu.
Ieteikums: pasniedziet putru ar sezonas augļiem un kapātām mandelēm vai lazdu riekstiem un baudiet siltu.
Sastāvdaļas: pilngraudu griķu pārslas**. ** **biodinamiskā lauksaimniecība.
Lauksaimniecība ES (skat. uz iepak.).
“Demeter” kvalitāte - iegūtas biodinamiskajā lauksaimniecībā.
Garantēti nesatur lipekli (glutēnu). Lipekļa (glutēna) saturs mazāks par 20 ppm (miljondaļas).
100 g vidējā uzturvērtība: enerģētiskā vērtība 1531 kJ / 364 kcal; tauki 2,7 g, tostarp piesātinātie 0,5 g; ogļhidrāti 71 g, tostarp cukuri 0,4 g; šķiedrvielas 3,6 g; olbaltumvielas 12 g; sāls mazāk nekā 0,01 g.