Sastāvdaļas: zirņi (kichererbsen)* * bioloģiski kontrolēta audzēšana
100g produkta satur: 1517kJ / 360kcal, 6,7g tauki no tiem 1,7g piesātinātās taukskābes, 49,7g ogļhidrātu no tiem cukurs 1,6g, 10,9g šķiedrvielas, 19,9g olbaltumvielu, <0,03g sāls
Vērtības analīzē var būt dabas produktiem pieļaujamās svārstības. Bauckhof glutēnu nesaturošie produkti tiek malti atsevišķās dzirnavās, kas paredzētas tikai glutēnu nesaturošo produktu malšanai. Dzirnavas atrodas aizsargātā telpā. Tādējādi tiek izslēgta saskare ar glutēnu saturošiem produktiem.
Receptes
-
Ātrais humuss Sastāvdaļas: 100 g zirņu miltu, 200 ml verdoša ūdens, 1-2 daiviņas smalki sakapāta ķiploka, 2 ēdamkarotes sezama pastas (tahin), 3 ēdamkarotes citrona sulas, malti melnie pipari, sāls, nedaudz olīveļļas. Zirņu miltus aplej ar verdošu ūdeni un samaisa vienā masā. Pievieno pārējās sastāvdaļas un labi samaisa. Atdzesē. Pēc patikas garnē ar paprikas pulveri vai pētersīļiem, pasniedz ar ciabatas vai lavaša maizi.
-
Zirņu pankūkas Sastāvdaļas: 100 g zirņu miltu, 200 ml ūdens, 3 ēdamkarotes olīveļļas, ½ tējkarotes sāls. Visu samaisa vienmērīgā masā. Noslēgtā pannā, vidējā karstumā cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Pankūkas labi iederēsies kā piedeva pie sautētiem dārzeņiem, vai baudāmi vienkārši ar salātiem un sadziki mērci.