Gaišā tradicionālā japāņu miso pasta, kas izgatavota no raudzētiem rīsiem un sojas pupiņām. Salda garša, krēmīga tekstūra. Lielisks olbaltumvielu avots. Piemērots sajaukšanai ar eļļu un etiķi, lai pagatavotu pikantas mērces, desertus, marinādes, kā arī aromātiskas zupas (izmēģiniet likt skābā krējuma vietā), kartupeļu biezeni vai sautējumu. Piemērots vegāniem.
Miso ir vērtīgs raudzēts sojas produkts. Ražo Japānā kopš 8. gadsimta, kur katru dienu dažādiem ēdieniem tiek patērēts vairāk nekā 1000 tonnu miso. "Clearspring" miso ir izgatavots tikai no augstākās kvalitātes sastāvdaļām, no veselām sojas pupām un rīsiem, nelielās partijās, lai saglabātu nevainojamu kvalitāti. Dabiski raudzēts 6 mēnešus ciedru koka mucās ar unikālu koji fermentācijas kultūru.
Lietošana: izšķīdiniet miso nelielā daudzumā ūdens (1 t.k. miso piešķir garšu apmēram 1 glāzei šķidruma) un pievienojiet to ēdienam tikai gatavošanas beigās, lai vārīšanas laikā vērtīgās uzturvielas neietu bojā.
Pēc atvēršanas uzglabāt ledusskapī hermētiskā traukā. Izlietot 1 mēneša laikā. Laika gaitā krāsa var palikt tumšāka, bet produkta kvalitāte un garša no tā nemainās.
Sastāvdaļas: kultivēti rīsi* 45%, sojas pupiņas* 25%, ūdens, jūras sāls.
* – no ekoloģiskām saimniecībām.
Uzturvērtība (100 g):
Enerģētiskā vērtība 818 kJ/194 kcal
Tauki 4,2 g
t. sk. piesātinātie 0,7 g
Ogļhidrāti 29 g
t. sk. cukuri 26 g
Olbaltumvielas 9,1 g
Sāls 4,9 g