Ķimenes jau izsenis ir bijušas latviešu ēdienkartē. Tām piemīt izteikts aromāts un saldeni asa garša. Ķimenes augļi satur ēterisko eļļu, olbaltumvielas, organiskās skābes, flavonoīdus, kas rosina ēstgribu, uzlabo gremošanas orgānu darbību, palīdz novērst vēdera uzpūšanos, bet ķimeņu tēja veicina piena veidošanos jaunajām māmiņām.
Virtuvē izmanto gan veselas, gan samaltas ķimeņu sēklas. Ja nepieciešamas maltas ķimenes, ieteicams sēkliņas samalt neilgu brīdi pirms pievienošanas ēdienam.
Gan veselas, gan sasmalcinātas ķimenes daudziem dārzeņiem izceļ to raksturīgo garšu, tādēļ lieliski sader ar kāpostiem, jaunajiem kartupeļiem, burkāniem un sarkanajām bietēm, kā arī lietojamas tējas pagatavošanai. Ķimenes augļus izmanto dārzeņu skābēšanā, maizes cepšanā, pievieno biezpiena un gaļas ēdieniem.
100g produkta satur: enerģētiskā vērtība 1548kJ / 370kcal, tauki 15g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,6g; ogļhidrāti 34g, tostarp cukuri 0,1g; olbaltumvielas 19g; sāls 0g.
Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Ražots Latvijā.