Muskatriekstam piemīt krustnagliņām līdzīga, pikanta, salda, nedaudz rūgtena garša ar vieglu priežu aromātu. Muskatrieksts lieliski papildina dārzeņu ēdienus, īpaši saknes, sarkanos dārzeņus, sautējumus, aknu pastēti. Svaigi rīvētu muskatriekstu uzkaisa ķirbim un kartupeļiem pirms cepšanas, pievieno kartupeļu biezenim, mērcēm, īpaši tomātu mērcei, zupām, pastai, kariju ēdieniem, rīsu ēdieniem (ar rīsu pudiņu). Muskatriekstu izmanto arī konditorejā, to pievieno dažādām saldām kūkām, cepumiem, citronu desertiem, ābolu un ķirbju pīrāgiem.
Īpaši labi muskatrieksts der tvaicētiem kartupeļiem, burkāniem, ķirbim (vārīts/ sautēts ķirbis (ar olīveļļu), tvaicētiem/ plaucētiem spinātiem (arī pastas pildījumos). Muskatrieksts sader arī ar šokolādi, augļiem, kokosriekstu pienu. Parasti muskatriekstu pievieno ēdienam tā gatavošanas beigās.
Muskatrieksti jo īpaši labi sader arī ar citām garšvielām: smaržīgiem pipariem, kanēli, krustnagliņām, koriandru, ingveru, vaniļu, citronzāli, karija lapām. Dārzeņiem parasti pievieno 1 tējkaroti malta muskatrieksta uz 500g dārzeņu.
Sastāvs: muskatrieksts
Svars: 10g
Izcelsmes valsts: Indija