Timiāns ir garšaugs ar mazliet dūmakainu priežu/ sveķainu garšu, ko izmanto zupās, sautējumos un praktiski visos gaļas ēdienos, īpaši vistas gaļas ēdieniem, pastētēm un terīnēm, liellopa maltās gaļas ēdienos, mājas desu gatavošanā. Labi sader kopā ar salviju un majorānu. Timiāns lieliski sader ar tomātiem un kartupeļiem, jo īpaši kartupeļu salātos, kā arī ar kukurūzu, olīvām. Timiāns labi papildina bagātīgas mērces un marinējumus. Timiāns labi papildinās arī sēņu, medījumu gaļas un sakņu ēdienus, īpaši labi sader ar sautētiem burkāniem.
Savvaļas timiāna aromāts nedaudz atšķiras no pierastā dārza timiāns aromāta, tam piemīt viegli piparota garšas nianse. Labi derēs treknākiem gaļas ēdieniem un cepešiem, arī paellai.
Timiānu ieteicams izmantot dārzeņu zupās, mērcēs (īpaši tomātu mērcēs), arī ar zaļajām pupiņām.
Kaltētais, pretēji svaigam timiānam, labāk saglabā aromātu, to gatavojot. Pievieno gatavošanas laikā vai uz gatavošanas beigām, var arī beigās pārkaisīt jau gatavam ēdienam.
Timiāns sader kopā ar salviju un majorānu, baziliku, lauru lapām, koriandra sēklām, ķiploku, majorānu, muskatriekstu, oregano, papriku, rozmarīnu, salviju, kalnu mētru/ pupumētru (čabers), estragonu.
Sastāvs: timiāns savvaļas.
Izcelsmes valsts: Horvātija.