Sezama melnajām sēkliņām piemīt izteiktāks gaišajām sezama sēklām raksturīgais saldi riekstotais aromāts. To aromāts ir spēcīgāks un riekstu nots ir vēl vairāk izteikta. Sezama sēklas tiek izmantotas maizes cepšanai, cepumiem, krekeriem, salātu mērcēm, dipa mērcēm. Tās lieliski sader ar cāļa gaļu, cūkas gaļu, nūdelēm, turku zirņiem, ķiploku, piparmētru, koriandra lapām (kinza) un sinepēm. Melnās sezama sēkliņas var apgrauzdēt un pārkaisīt kā dekoru rīsu ēdieniem, gaļas ēdieniem, tvaicētiem dārzeņiem un saldumiem (arī saldiem ēdieniem). Melnā sezama pasta lieliski der arī aukstām nūdelēm, nūdeļu salātiem, mērcēm. Ļoti interesants ir balto un melno sezama sēklu apvienojums dažādos salātos.
Sastāvs: sezama melnās sēklas.
Izcelsmes valsts: Bolīvija.