Tomātu pārslas tiek gatavotas no Itālijas tomātiem pēc ļoti līdzīgas ātras produktu kaltēšanas metodes (tumble-dry) kā BIO Tomātu pulveris, taču nianses šajā ātrās kaltēšanas tehnoloģiskajā procesā nodrošina, ka pārslas veidojas trauslas un kraukšķīgas kā čipsi. Arī tomātu pārslu kaltēšanas procesā tiek saglabāta dabīga, intensīva, tomātam raksturīgā garša un aromāts.
Tomātu pārslas pielieto tāpat kā tomātu pulveri, taču pārslas īpaši labi noderēs kā dekoratīvs elements salātiem, biezzupām, omletēm, dažādos ēdienos tieši tāpat kā svaigus tomātus Pārslas ir trauslas, kraukšķīgas, bet saskarē ar mitrumu ēdienā ar laiku samirkst, Brīnišķīga piedeva ēdienam, kas lieti noder ziemā un agrā pavasarī, kad gaidām parādāmies daudzmaz ēdamus svaigos tomātus. Lieliski der picu, karstmaizīšu, pastas ēdienu, silto un auksto mērču, zupu pagatavošanā vai arī noder vienkārši kā veselīga uzkoda. Un turklāt, it kā vienkāršas un pierastas lietas ar tomātu pārslām iegūst arī interesantākas garšu un krāsu nianses.
Sastāvs: tomāti
Izcelsmes valsts: Vācija