Sukrin Melis pūdercukurs ir ļoti smalki samalts Sukrin ar nelielu pievienoto steviolglikozīdu daudzumu (no stēvijas auga). Šo divu saldinātāju kombinācija nodrošina pilnīgu un bagātīgi saldu garšu, un tam raksturīga arī dzesējošā sajūta, ko rada tīrs sukrīns.
Sukrin Melis ir tāds pats salduma līmenis kā parastajam cukuram vai pūdercukuram, un to izmanto tādos pašos daudzumos. Sukrin Melis lielākā atšķirība ir tā smalkais malums, tādējādi tas arī šķīst ātrāk par parasto Sukrin, un to var izmantot:
SukrinMelis var izmantot konditorejas izstrādājumos gluži tādā pašā veidā kā Sukrin. Tā kā parastajā Sukrin ir tikai 70% no parastā cukura salduma, tad jums būs par aptuveni 40% mazāk nepieciešams Sukrin Melis, ja aizstāsiet Sukrin savā receptē ar Sukrin Melis. Sukrin Melis arī apjomā ir nedaudz lielāks. 100 ml Sukrin svars ir 90g, bet 100 ml Sukrin Melis sver aptuveni 70g. Gatavojot, Sukrin Melis nevajadzētu izmantot vairāk kā par 1/5 vai aptuveni 20% no kopējā ēdiena sastāvdaļu apjoma.
Sastāvs: eritritols (>99%), steviaglikozīds.
Uzturvērtība 100g produkta: Enerģētiskā vērtība: 0 kcal/ 0 kJ Tauki: 0 g t.s. piesātinātās taukskābes: 0 g Ogļhidrāti: 100 g t.s. piesātinātie ogļhidrāti: 0 g t.s. polioli: 100 g (eritritols*) Šķiedrvielas: 0 g Olbaltumvielas: 0 g Sāls: 0 g
* Nepalielina cukura līmeni asinīs, netiek metabolizēts organismā
UZMANĪBU: ja vienā devā izmantojat vairāk kā 30 gramus, tas var iedarboties kā caureju veicinošs līdzeklis.
Ražotājs Funksjonell Mat (Norvēģija)