Saulē kaltētas sēklas, sasmalcinātas akmens dzirnavās, ir saglabājušas vērtīgākās melno ķimeņu īpašības.
Kalondži – melnā ķimene (Nigella sativa) – leģendārs Austrumu ārstniecības augs. Sēklām piemīt sildoša iedarbība, asa, salda un rūgteni sīva garša. Melnās ķimenes garša un aromāts vienlaicīgi atgādina gan piparus, gan zemenes, gan muskatriekstu. Šī aromāta dēļ Francijā Melno ķimeni dēvē par "quatre spices" (četras garšvielas).
Sastāvdaļas: Melnās ķimenes sēklu BIO pulveris.
Lietošana: neapstrādātā veidā vai pievienots konditorejas izstrādājumiem. Pievienojiet 2 ēdamkarotes (30 g) vienu reizi dienā smūtijiem, sulām, desertiem, jogurtiem utt. Lai iegūtu optimālus rezultātus, lietojiet pulveri 1 mēnesi. Veiciet jaunu kursu, bet tikai pēc 1 mēneša pārtraukuma. Dzert vismaz 2 litrus ūdens dienā.
100g produkta satur: enerģ. vērtība 1176 kJ/281 kcal, tauki 6,7g (no tiem piesāt. tauksk. 0,7g, monopiesātinātās 2,3g, polinepiesātinās 3,7g ), ogļhidrāti 29,9g (no tiem cukuri 3,23g), olbaltumvielas 23,5g, sāls 3mg.