Ceilonas kanēlis ir tā sauktais īstais kanēlis un atceļojis no Šrilankas. Tam piemīt salīdzinoši maigs aromāts ar vieglu citrusu noti atšķirībā no asā pierastā Cassia (Ķīnas kanēļkoka) kanēļa. Ceilonas kanēlis lieliski der cepumiem, kūkām, biskvītiem un mīklām, augļiem (īpaši ceptiem āboliem), desertiem. Ceilonas kanēlis tiek pievienots arī kariju garšvielu maisījumiem, eksotisko garšvielu tējās, Marokas virtuves tažīnēs, Indijas virtuves garšvielu maisījumā Garam Masala.
Ceilonas kanēlis īpaši labi sader ar riekstiem, banāniem, apelsīniem, persikiem, āboliem, vīnogām, klasisks savienojums ir kanēlis ar šokolādi. Ļoti interesantu noti kanēlis piešķir arī ēdienos ar tomātiem, sīpoliem, kukurūzu, puķkāpostiem.
Ceilonas kanēlis sader ar smaržīgajiem pipariem, ķimenēm, kardamonu, čili pipariem, krustnagliņām, koriandra sēklām, kuminu, ingveru, muskatriekstu, zvaigžņu anīsu, kurkumu.