Izcelsme: Nicaragua Ingemann O’Tuma;
Garšas nianses: Plūmes, Brendijs, Zemenes.
Īsta. Pilnīgi brīva no jebkādiem "uzlabotājiem".
Rūgts! šokolāde tiek gatavota pēc klasiskās metodes no kakao pupiņām (bean-to-bar).
Bean to bar nozīmē pilnu šokolādes ražošanas ciklu no kakao pupiņas līdz gatavai šokolādes tāfelītei:
-
kakao pupiņu grauzdēšana, smalcināšana un vējošana (kodolu atdalīšana no mizām),
-
šokolādes gatavošana granīta dzirnakmeņu iekārtā (melanžerā),
-
pirmatnējās" šokolādes liešana veidnēs
-
šokolādes karsēšana un temperēšana,
-
šokolādes liešana formās un iepakošana.
Sastāvdaļas: kakao pupiņu kodoli 25%, kakao sviests 25%, cukurniedru cukurs 22%, pilnpiena pulveris 24%.
Zefīriņi 4%. Kakao saturs šokolādē 52%
100g produkta satur: enerģ. vērtība 2819 kJ/626 kcal, tauki 46g (no tiem piesāt. tauksk. 27g), ogļhidrāti 41g (no tiem cukuri 34g), olbaltumvielas 12g, sāls 0g.
Bez pārtikas piedevām, bez sojas lecitīna
Šokolāde izgatavota Ikšķilē “Rūgts!Šokolāde” darbnīcā 72 stundas akmens granīta dzirnavās (melanžerā).
Uzglabāt sausā,vēsā vietā no +12 - +20 grādu temperatūrai.
Ražots Latvijā.