Kurkumai piemīt ingveram līdzīga, viegli rūgtena, piparota nots garšā. Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa kariju, īpaši dzelteno kariju garšvielu maisījumos, piešķirot tiem raksturīgo, piesātināto dzelteno nokrāsu. Kurkuma labi sader ar koriandra lapām (kinza), galanga sakni un ingveru, sinepju sēklām, muskatriekstu, lauru lapām, citronzāli, kuminu, krustnagliņām, koriandra sēklām, dillēm un melnajiem pipariem. Kurkuma ēdienam piešķir gan krāsu, gan garšu un aromātu, jo īpaši veģetāriem karijiem, zupām, lēcām, dārzeņiem (īpaši kartupeļiem un puķkāpostiem), ceptām zivīm. Ar kurkumu var iekrāsot rīsu ēdienus, mērces, sierus, pankūku un vafeļu mīklu, kotlešu malto gaļu, arī dažādus konditorejas izstrādājumus.
Sastāvs: kurkumas sakne.
Izcelsmes valsts: Indija.