Rozmarīnam piemīt sveķaina, tējai līdzīga smarža ar viegli saldu garšu, tas nedaudz atgādina piparmētru un salviju. Garša nedaudz piparota ar nedaudz rūgtu pēcgaršu.
Rozmarīnu varam pievienot sautējumiem, buljonzupām, dārzeņu ēdieniem/ grilēti dārzeņiem, kartupeļu biezenim, salātiem, kā arī cieti saturošiem produktiem. Īpaši labi rozmarīns papildina garšu tomātu mērcēm, (krāsnī) ceptiem kartupeļiem, sojas pupiņām, cukīni, baklažāniem, Briseles kāpostiem, kāpostiem, sviesta pupiņām.
Tāpat rozmarīnu pievieno dažādiem maizes izstrādājumiem, picām, aukstiem dzērieniem, marinādēm, etiķiem, arī augļu un ogu desertiem.
Rozmarīns labi sader ar olīveļļu, citronu, kanēli, krustnagliņām, ķiploku, baziliku, lauru lapām, koriandra sēklām, majorānu, muskatriekstu, oregano, papriku, salviju, kalnu mētru/ pupumētru (čabers), estragonu, timiānu.
Dārzeņiem (500g) pievienojam ½ tējkaroti kaltēta rozmarīna.
Rozmarīns nezaudē aromātu arī ilgas gatavošanas laikā. Tam raksturīgs spēcīgs aromāts, tāpēc ieteicams lietot uzmanīgi. Ir dabīgs antioksidants.
Sastāvs: Rozmarīna lapas.
Izcelsmes valsts: Tunisija.