Garšaugu un garšvielu maisījums, kam pikantu garšu un aromātu piešķir ķiploks, ir piemērots zaļumu sviesta, zaļumu kefīra, svaigā siera pagatavošanā. Labi garšo arī ar biezpienu, der dipa un salātu siltajām un aukstajām mērcēm. Garšvielu maisījums piemērots aromātiska garšaugu sviesta pagatavošanai, kā arī lietojams ar visiem citiem piena produktiem – ar krējumu vai jogurtu mērču gatavošanai, remulādes mērcei vai ar kefīru zaļumu kefīra pagatavošanai.
Lai pagatavotu zaļumu sviestu, ņemam 10g garšvielu uz pusi paciņas nesālīta sviesta istabas temperatūrā, kārtīgi samaisām, satinam folijā kā rullīti, liekam ledusskapī. Vēlāk sagriež glītās mazās, apaļās šķēlītēs. Lieliski garšo ar tikko ceptu maizīti, der ķiploku bagetei.
Sastāvs: maurlociņi, sarkanās paprikas pārslas, sīpoli, jūras sāls 13%, ķiploki, pētersīļi, ķiploku pasta (ķiploki, sāls), baziliks, oregano, majorāns, kurkumas sakne malta.
Izcelsmes valsts: Vācija.