Zilais sierāboliņš no Alpu kalnu reģiona. To dēvē arī par ‘maizes āboliņu’, ļoti aromātisks garšaugs ar tam raksturīgu vieglu karamelei līdzīgu aromātu un vieglu piparu vai mētras noti tajā. Lielisks garšaugs ne tikai sieram un maizei, tas piešķir viegli pikantu, nedaudz riekstainu garšu arī salātiem (īpaši dažādiem lapu salātiem kopā ar spinātiem un ķiršu tomātiem), dipiem, dažādām mērcēm, jogurta mērcēm, zupām, sautējumiem, sviestam, zivju un dārzeņu ēdieniem, kā arī kartupeļu ēdieniem. Īpaši labi tas garšo ar kabačiem, turklāt, sildot kokosriekstu eļļā, tas nezaudē neko no sava izteikti zaļās krāsas toņa. Zilo sierāboliņu var pievienot sāļo pankūku mīklai, iekrāsojot pankūkas viegli zaļā tonī. Ricottas siers ar zilo sierāboliņu ir lielisks pildījums asai vai saldai mini paprikai vai tomātiem. Zilo sierāboliņu izmanto arī konditorejā.
Sastāvs: zilais sierāboliņš
Svars: 20g
Izcelsmes valsts: Vācija