Ingveram piemīt spēcīgs svaigums, garšā tam ir raksturīgs viegls asumiņš, siltums aun saldums vienlaicīgi.
Ingvera saknei ir ļoti dažāds pielietojums, to lieto gan saldos, gan sāļos ēdienos. Kaltētu ingvera sakni var pievienot mērcēm, zupām/ sautējumiem, kariju garšvielu maisījumiem, kariju ēdieniem, Wok ēdieniem, dārzeņiem (ceptam ķirbim, sarkanajiem dārzeņiem), dažādām marinādēm. Ingveru var pievienot arī tējām, jo īpaši ziemas aukstajā laikā (vīrusu laikā). Ingvers lieliski iederas arī desertos, saldumos, kūkās, mīklās, cepumos, piparkūkās.
Ingvers labi sader ar ķiploku, citronzāli (dārzeņu sautējumos), čili un Kaffir laima lapām, koriandra (kinza) lapām, ar lociņiem, sojas mērci, apelsīniem, etiķi, smaržīgajiem pipariem, kardamonu, kanēli, krustnagliņām, koriandra sēklām, kuminu, karija koka lapām, fenheļa sēklām, galanga sakni, papriku, zvaigžņu anīsu, kurkumu.
Sastāvs: ingvera sakne 100%*.
*no bioloģiskās lauksaimniecības.
Izcelsmes valsts: Peru