Bulgurs ir sasmalcināti, tvaicēti un kaltēti cietie kvieši. Īpaši izplatīti Tuvo Austrumu virtuvē. Bulgurs tiek augstu vērtēts lielā šķiedrvielu satura, īsā pagatavošanas laika un universālā pielietojuma dēļ. Tā ir lieliska alternatīva rīsiem un kuskusam, lieliska piedeva gan karstajiem, gan aukstajiem ēdieniem un salātiem.
Pagatavošana: vāriet 13-15 min. sālsūdenī, proporcijā 2:3.
Uzglabāt vēsā un sausā vietā.
Sastāvdaļas: ekoloģiski audzētu kviešu bulgurs.
Uzturvērtība (100 g) – 348 kJ/1475 kcal: tauki 2.6 g (no tiem piesātinātās taukskābes 0,57 g), ogļhidrāti 70.5 g (no tiem cukuri 0.86 g), šķiedrvielas 2.1 g, olbaltumvielas 9.6 g, sāls 0,0 g.