Auksti spiesta, filtrēta ripša 100% eļļa.
Ripša 100% eļļa ir iegūta no kaltētām ripša sēklām, izmantojot aukstās spiešanas paņēmienu.
100g produkta satur: enerģētiskā vērtība kj / 900kcal, 0% olbaltumvielas, 0% ogļhidrātu, 100g tauku, tai skaitā nepiesātinātās taukskābes 7g.
Var izmantot cepšanai.
Ripsis (angliski: turnip rape) jeb largo ir Brassica rapa subsp. oleiferašķirne, kas piemērota bioloģiskām saimniecībām. Ripša eļļu varat izmantot tāpat kā jebkuru citu eļļu cepšanai vei liekot klāt salātiem.
Ar ko ripsis atšķiras no rapša?
Abu eļļu bioķīmiskie raksturlielumi ir samērā līdzīgi, un arī to potenciālā iedarbība uz cilvēka veselību daudz neatšķiras. Abas eļļas var būt noderīgas kardiovaskulāro risku profilaksē - tās samazina LDL holesterīna līmeni. Holesterīna līmeņa samazināšanās novērota arī pētījumos ar pacientiem, kam it metabolais sindroms (dažādi kardiovaskulārie riski – viscelārā aptaukošanās, hipertensija, dislipidēmija, glikozes tolereance vai diabēts).
Gan rapsis, gan ripsis ir atzīts par spēcigu alergēnu maziem bērniem ar atopisko dermatītu.