URTEKRAM ekoloģiskajās spāņu salvijas (čia, chia; latīņu: Salvia hispanica) sēklās ir īpaši daudz Omega-3 un šķiedrvielu, kas ir lielisks olbaltumvielu avots.
Alfa-linolēnskābe (ALS) palīdz uzturēt normālu holesterīna līmeni asinīs.Olbaltumvielas palīdz uzturēt normālu kaulu stāvokli, muskuļu masas augšanu un muskuļu masas saglabāšanu. Svarīgs ir dažāds un sabalansēts uzturs, un veselīgs dzīvesveids.
Spāņu salvijas sēklām ir neitrāla garša, tāpēc tās ir ļoti universālas un var tikt pievienotas daudziem ēdieniem. Īpaši piemērotas putrām, kokteiļiem vai kūkām. Ņemiet vērā, ka šīs sēklas piesaista daudz šķidruma, tāpēc receptēm pievienojiet papildu daudzumu šķidruma un pagaidiet 20 minūtes pirms produkta lietošanas. Dienā ieteicams patērēt ne vairāk kā 15 g čia sēklu.
Sertificēts kā ekoloģisks produkts. Sertifikāta nr. skat. uz iepakojuma.
Sastāvdaļas: ekoloģiskas spāņu salvijas (čia) sēklas
Uzturvērtība (100 g) – 460 kJ/1880 kcal: tauki 31 g (no tiem piesātinātās taukskābes 3.8 g, mononepiesātinātās 2.7, polinepiesātinātās 25 g) (no tiem alfa-linolēnskābe (omega 3) 19 g, linolskābe (omega 6) 6,4 g)), ogļhidrāti 5 g (no tiem cukuri 1 g), šķiedrvielas 34 g, olbaltumvielas 21 g, sāls 0 g.